To chyba najszybszy przepis na domowe słodycze, jaki udało mi się zrobić! Może Was zaskoczę, ale lody, o których mowa, nie dość, że są szybkie, ale jeszcze łatwe do przygotowania, bo składają się tylko z DWÓCH składników. Tak, dobrze czytacie, dwóch, a do tego BEZ CUKRU!
W kuchni lubię działać szybko, chyba że najdzie mnie na dzień gotowania, dlatego zawsze staram się znaleźć jakiś szybki przepis, który dam radę wykonać “przy okazji” po pracy. I tak powstały bananowe lody!
Składniki:
- Banany – 3 sztuki
- Masło orzechowe – łyżeczka (u mnie moje domowe)
Przygotowanie:
2 banany kroimy na kawałki i wrzucamy na godzinę do zamrażarki. Następnie wyjmujemy je, wrzucamy do blendera, dodajemy pokrojonego, świeżego banana i masło orzechowe. Miksujemy na gładką masę i chowamy do zamrażalnika. Przed podaniem wyjmujemy 15 minut wcześniej 😉
Prawda, że ekspresowo? 🙂
P.S. Sprawdźcie też przepis na snickersa i ekspresowe ciasto czekoladowe ze śliwkami!